Αν δεν έχετε κοντά μαλλιά, πιθανότητα έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φριζαρισμένων ξηρών άκρων των μαλλιών με ψαλίδα. Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα

Η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ξηρά μαλλιά, επιθετικά σαμπουάν, στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι σε υψηλές θερμοκρασίες ή μεγάλη καταπόνηση εξαιτίας χημικής επεξεργασίας. Οι άκρες των μαλλιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην «κακή αντιμετώπιση». Τα μαλλιά με ψαλίδα φαίνονται κυριολεκτικά γερασμένα. Τα μαλλιά φαίνονται γερασμένα γιατί είναι. Όταν τα μαλλιά φτάνουν μέχρι τους ώμους είναι περίπου τριών ετών.

Χρήση του ευαίσθητου κύκλου για την αντιμετώπιση της ψαλίδας

Τα σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα υγρά ξεβγάλματος και οι θεραπείες προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά. Έτσι, η ψαλίδα εξαφανίζεται τουλάχιστον μέχρι το επόμενο λούσιμο.
Ένα ειδικό σαμπουάν για μαλλιά με ψαλίδα θα βοηθήσει αν η ψαλίδα είναι το μόνο πρόβλημα. Ανακατέψτε το σαμπουάν με ίση ποσότητα νερού πριν το απλώσετε μόνο στο κάτω μέρος των ξηρών μαλλιών. Κάντε σαπουνάδα με λίγο νερό και στη συνέχεια, ξεβγάλετε. Το σαμπουάν στο ξέβγαλμα θα καθαρίσει επαρκώς τις άκρες των μαλλιών.

Κάλυψη της ψαλίδας

Οι ειδικές θεραπείες για την ψαλίδα περιέχουν έλαιο σιλικόνης, το οποίο καλύπτει τα μαλλιά σαν μεμβράνη. Έτσι, η ψαλίδα επανορθώνεται προσωρινά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά φαίνονται πιο υγιή και όχι τόσο ταλαιπωρημένα. Σημειώστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη θεραπεία για την ψαλίδα μετά από κάθε λούσιμο. Είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε κάθε τρία λουσίματα. Η μεμβράνη που σχηματίζει η σιλικόνη αντέχει για μερικά λουσίματα. Προσθέτοντας περισσότερη σιλικόνη μπορεί να βαρύνετε ή να κολλήσετε τα μαλλιά σας. Επίσης, πρέπει να βάζετε μόνο μία ή δύο σταγόνες της θεραπείας για την ψαλίδα στις ξηρές άκρες των μαλλιών σας. Μια μικρή ποσότητα υγρού για την ψαλίδα έχει μεγάλη διάρκεια.

Κόψτε τα μαλλιά σας για να καταπολεμήσετε την ψαλίδα

Πρώτα, τα καλά νέα: Χάρη στα αποτελεσματικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, όλο και λιγότεροι άνθρωποι έχουν ψαλίδα. Αν, παρά τα νέα προϊόντα, έχετε ψαλίδα, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα. Οι ειδικοί στη φροντίδα μαλλιών μπορούν να εφαρμόσουν μια ειδική τεχνική που κρύβει την ψαλίδα κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά. Κόψτε τα μαλλιά σας περίπου ένα εκατοστό (περίπου 4/10 της ίντσας). Τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να μακραίνουν, αν τα κόβετε κάθε οχτώ με δέκα εβδομάδες, αφού μακραίνουν περίπου 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα. Χάρη στο συχνό κόντυμα, θα έχετε πιο πλούσια και κυρίως πιο υγιή μαλλιά.

Εργαλεία για να αποφύγετε την ψαλίδα

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψαλίδας τακτικά, χρειάζεστε οπωσδήποτε εργαλεία υψηλής ποιότητας. Μη διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε φτηνές χτένες με σκληρά δόντια ή βούρτσες με μεταλλικές τρίχες. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε βούρτσες με φυσικές τρίχες (αγριογούρουνου) και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες. Είναι πολύ αποτελεσματικές. Αποφύγετε επίσης τις χτένες ή τις βούρτσες κρεπαρίσματος, οι οποίες είναι πολύ σκληρές για τα μαλλιά σας.

Πηγή: www.schwarzkopf.gr